zon energie

zonne-energie 

 

Wij hebben in verschillende projecten op verschillende niveaus de nodige ervaring opgedaan. Hierdoor mogen wij ons specialist noemen in het inzetten van personeel en uitvoeren van projecten zonne-energie in binnen en buitenland.

De laatste jaren is door de solar industrie veel geïnvesteerd in de techniek achter de zonnepanelen. Hierdoor zijn de zonnepanelen sterk verbeterd vergeleken met een aantal jaren geleden. Ook zakken de prijs van zonne-energie ieder jaar waardoor het steeds interessanter wordt om zelf stroom op te wekken. De prijs van zonne-energie zal blijven zakken waardoor we in de toekomst zonne-energie kunnen krijgen tegen de prijs van energiecentrales die fossiele brandstoffen verbranden. De zonnepanelen brengen ook geld op als de zon niet schijnt. In de toekomst zal zonne-energie in Nederland steeds interessanter worden. Er is dan ook geen subsidie meer nodig om het financieel aantrekkelijk te houden om zelf zonne-energie op te wekken.

Belastingmaatregelen maken schone energie voor consumenten goedkoper. Bijvoorbeeld voor mensen die samen met anderen duurzaam elektriciteit opwekken. Bewoners kunnen bijvoorbeeld samen investeren in een grote zonnepaneleninstallatie in de buurt. Bijvoorbeeld op het dak van een school of een loods. Op die manier kunnen ook mensen in een appartement bijdragen aan een beter milieu.

 

 

 Ook via PLM Energie               

dakpan-zon2

Ook eigenaren van monumenten en beschermde stadsgezichten kunnen aan de zonnepanelen. De keramische dakpan met ingebouwde zonnecel wordt aanstaande vrijdag officieel gepresenteerd.

  1. uitvinding en heeft een dakpan rode en een zwarte dakpan ontwikkeld, gebakken door Nelskamp, waarbij de zonnecel in de pan geïntegreerd zit. Bijna onzichtbaar, waardoor het esthetisch karakter van panden niet wordt aangetast. Vaak kunnen eigenaren op monumenten of beeldbepalende panden geen zonnepanelen installeren, omdat dit door welstands- en monumentencommissies verboden wordt. De zonnedakpan is door verschillende commissies wel goedgekeurd, onder meer in Groningen, Rheden, Montfoort, Haarlem en Woerden. Verwachtingen dat de pan overal in Nederland wordt toegestaan. Daarnaast zijn zonnedakpannen een oplossing wanneer er door schoorstenen, dakkapellen en dakramen te weinig ruimte is voor conventionele zonnepanelen.

ZonnepanOok rode pan

De zwarte pannen met hoge efficiency-cellen zijn per 30 seriegeschakeld. ,,Een gemiddeld dak met 45 vierkante meter aan zonnepannen levert 4500 kilowatt stroom per jaar. Dat is meer dan een huishouden gemiddeld verbruikt,

 

 

 

 

Copyright © 2013 PLM B.V.